KAKAV SPORTSKI DAN!!!

Danas, 5.svibnja, naša je škola bila domaćin dva iznimno zanimljiva i po naše učenike uspješna sportska nadmetanja u kojima su naši učenici i učenice osvojili još jedne u nizu naslova županijskih prvaka.

Ovoga puta prvo su na teren izašli učenici u jednom natjecanju koje se po prvi puta pojavilo u okviru natjecanja u sustavu školskog sporta, a riječ je o igri Graničar u kojem su jednako zastupljeni i dječaci i djevojčice. U jedinom susretu koji je odigran, učenici i učenice naših 3. i 4. razreda odmjerili su snage s učenicima Katoličke osnovne škole Virovitica, a naši dječaci i djevojčice bili su uspješniji, te sa dva osvojena seta ostvarili pobjedu i izborili pravo nastupa na državnoj poluzavršnici skupine Istok, koja će se održati u utorak 10.svibnja u Vinkovcima.

Za našu školu nastupili su: Cvišić Noa, Vidović Nikola, Jezerčić Matej, Šuper Magdalena, Radić Laura, Kečkiš Lota, Kosanović Ana, Ditrih Filip, Vukman Luka, Barčan Laura, Babec Nika, Jurković Nataniel.

Učiteljice: Sanela Hajić, Ivana Ternjej Stanivuković, Jasenka Jurić Ćivro, Irena Balint i Nataša Kirin.

U drugom natjecanju, onom najbrojnijem i najmasovnijem natjecanju u sustavu školskog sporta, dječaci 5.-6. razreda, nakon što su prije tri dana osvojili prvo mjesto u svojoj skupini, danas su odigrali završni turnir s još 3 ostale najuspješnije futsal ekipe sa područja naše županije.

Najprije su pobijedili rezultatom 4:1 ekipu Junior iz Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine. Ta pobjeda se kasnije pokazala i ključnom jer je naša ekipa u konačnici imala isti broj bodova kao i Junior, ali zbog prednosti u međusobnom susretu naši dečki su u konačnici osvojili prvo mjesto.

U drugom susretu uvjerljivom pobjedom 7:0 naši dječaci svladali su i ekipu Vihor iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Gornjeg Bazja, ali nam se nažalost u toj utakmici ozlijedio naš igrač Noa Hudi, za kojeg se nadamo da će se oporaviti do poluzavršnice državnog prvenstva jer će nam tamo biti iznimno potreban.

Budući su naši dečki u prva dva susreta ostvarili pobjede, zadnja utakmica protiv istoimenog protivnika ŠŠD-a IBM Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić iz Orahovice za nas zapravo nije imala nikakvi rezultatski značaj. U toj utakmici pokušali smo primijeniti nešto drugačiju taktiku koja bi nam mogla biti korisna u daljnjem natjecanju, ali smo je na kraju ipak izgubili tijesnim rezultatom 3:2 i postignutim zgoditkom protivnika u posljednjoj minuti igre.

Poluzavršnica Državnog prvenstva očekuje nas već u srijedu 11. svibnja u Brodsko-posavskoj županiji.

Za našu ekipu nastupili su: Roko Gojmerac, Lovro Vidović, Josip Đurđević, Gabrijel Iličić, Mateo Gojević, Filip Jezerčić, Matias Šarić, Pavao Koši, Marko Šuper i Noa Hudi.

Voditelj i mentor: Mario Hrženjak