KAD NARASTEM, BIT ĆU NOVINARKA

Moji prijatelji i ja smo učenici  3.c  razreda matične škole OŠ Ivane Brlić- Mažuranić u Virovitici.  Sa učenicima  3. razreda područne škole  Taborište  posjetili smo 24.1. 2020. godine  prostor  Radio Virovitice, redakciju Portala Icv, redakciju Virovitičkog lista i Županijski radio.  Ovaj prostor tvornice vijesti predstavila nam je djelatnica Icv Blaženka Grdenić i upoznala nas sa svojim kolegama. Tu se kreiraju novine, pišu vijesti za novine i internet koje su praćene fotografijama.  Doznali smo da Virovitički list postoji već 60 godina a radio preko 50 godina. Posao novinara zahtjeva puno rada na terenu, u redakciji, često i kod kuće, ni jedan dan nije isti i ne može se predvidjeti. Da bismo  postali dobri novinari treba učiti hrvatski jezik, puno čitati, lijepo pisati, imati smisao za sastavljanje.

Naš Virovitički list tiskaju  u Zagrebu, u srijedu navečer prilozi trebaju biti gotovi, a u četvrtak ujutro već možemo kupiti gotove novine na kiosku. Radio emitira svoj program punih 24 sata,  od  6 :00 ujutro I gospodin Tomislav Maloča nas je snimio a mi smo pjevali našu omiljenu pjesmu“ Ima jedan razred“ .

Vidjeli smo i  prostor režije gdje se sve emisije i  reklame montiraju, a u studiu emitiraju. Jako mi je bilo lijepo vidjeti što se sve radi  u Informativnom centru Virovitica.

Uz pratnju naših učiteljica zahvalili smo djelatnicima i veselo se spustili liftom sa najvišeg kata nebodera  u prizemlje.

 

Doris Mihaljević  3.c