JOŠ JEDNO DRŽAVNO ZA BRLIĆE!!!

U petak 19.svibnja naša je škola bila domaćin Poluzavršnice državnog prvenstva Školskih sportskih društava Osnovnih škola u Graničaru skupine Istok.

Najuspješnije ekipe županijskih natjecanja Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i naše Virovitičko-podravske županije borile su se za naslov najbolje i plasman na državnu završnicu.

U prvoj polufinalnoj utakmici regije Istok ždrijeb nas je spojio s prvacima Požeško-slavonske županije, učenicima Osnovne škole Dobriše Cesarića iz Požega. U dva seta naši su dječaci i djevojčice došli do teško izborene, ali uvjerljive pobjede 2:0 u setovima i prilike za osvajanje 1. mjesta.

Na tom putu stajao je pobjednik iz drugog polufinalnog dvoboja, ŠŠD DAVOR iz Osnovne škola Matije Antuna Relkovića iz Brodsko-posavske županije koji je pobijedio prvake Osječko-baranjske županije iz Osnovne škole Mladost iz Osijeka.

U finalnom susretu, naši su učenici ponovo odigrali jednu briljantnu partiju i novom pobjedom bez izgubljenog seta osvojili 1. mjesto kojim su se plasirali na državno prvenstvo koje će se održati od 31.svibnja do 2.lipnja u Vinkovcima.

Naši mali heroji bili su učenici 3. i 4. razreda matične i područnih škola Teo Štiks, Nataniel Jurković, Nika Babec, Laura Barčan, Lea Blažević, Noa Fereža, Leo Radić, Una Grdić, Ivano Božo, Niko Šitum, Petra Smetiško, Saša Babić i u rezervi Lara Marenić.

Njihove učiteljice su Jasna Mikolić, Sanela Haić, Željka Krznarić, Ivana Ternjej Stanivuković te učitelj Vanja Mikina .

Voditelj i mentor: Mario Hrženjak