JASLICE U ŠKOLI

Božićni duh zavladao je našom školom! Učiteljica Kornelija i vjeroučiteljica Katarina postavile su u holu škole jaslice.

Svake godine jaslicama se obraduju i mladi i stari. Posebno im se vesele djeca u Božićnom vremenu. Rado im se približavaju, komentiraju i guraju svoje nosiće u svježu mahovinu kojom su ukrašene. Kako to već kod nas u školi biva, ni jaslice ne bi ovako sjale da nema malih pomagača. Za obilježavanje nadolazećih blagdana učenici 1. c razreda sa svojim roditeljima prikupili su različite prirodne materijale kojima su s učiteljicama obogatile jaslice.  Vrijedne dječje ruke pomogle su u izradi postava. Djeci drag i poznat svetac Franjo Asiški, prvi je napravio, koliko nam je poznato, ili bolje kazati uprizorio ono što danas obično nazivamo žive jaslice! Ipak prema utjecaju koji je njegovo djelo izvršilo, možemo ga nazivati prvim graditeljem jaslica, jer mu je očito bila namjera jaslice uprizoriti isključivo za Božić kao što radimo sve do danas. Školske jaslice prilično su stare. Većinu vremena skrivene od očiju, strpljivo čekaju svaki advent. Figure su prilično velike tako da njihov postav zauzima cijeli dio hola škole.

Advent je vrijeme kada možete nekome i pomoći, učiniti dobro djelo. U dijeljenju s drugima se ponajviše i krije ta više spomenuta čarolija Božića.  Dijelite ljubav, obratite pažnju i uživajte u svakom blagdanskom trenutku s vašim najmilijima. Sretan vam Božić!

K. Z.