IZVANUČIONČKA NASTAVA TREĆIH RAZREDA

Tema: Snalaženje u prirodi i pozdrav jeseni

U petak 21. rujna učenici trećih razreda naše škole išli su na izvanučioničku nastavu u Milanovac. Svi smo se okupili  ispred škole u 8 sati. Bili smo spremni za polazak. U ruksacima smo imali snedviče, grickalice, vodu i sokove.  Pješice smo išli prema prigradskom naselju Milanovac. Na putu  nam se pridružio i mladi psić koji nas je pratio cijelo vrijeme.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kada smo stigli,  napravili smo kratku  pauzu za odmor i jelo u PŠ Milanovac. Tamo su nas srdačno dočekali učitelj Vanja i učiteljice Maja i Ivana.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Uslijedilo je penjanje na vrh brijega kod stare crkvice. Prolazili smo između vinograda i voćnjaka. Kako smo se penjali tako je i obzor bio veći. Kada smo došli do vrha brijega vidjeli smo cijelu Viroviticu i okolicu. Pogled je bio fantastičan!

Uz pomoć kompasa određivali smo strane svijeta. Još smo se snalazili po panju, godovima,  mahovini, lišajevima  i mravinjaku. Prikupljali smo plodove jeseni. Većinu plodova smo prepoznali  i imenovali.

Kada smo se vratili do Područne  škole uslijedio je odmor i osvježenje. Kasnije smo se podijelili u dvije  grupe. Jedni su igrali nogomet, a drugi graničar.

Toga dana smo puno naučili i dobro se zabavili. Naši roditelji su došli  po nas oko 12 sati. Zajedničkom fotografijom završila je izvanučiončka nastava. S veseljem čekamo novu!

Učenice 3.a : Mia Jerbić i Sara Pribil