Izložba knjiga kupljenih od donacije roditelja

Vijeće roditelja OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica na svojoj je prvoj Sjednici ove školske godine za nabavu novih knjiga školskoj knjižnici odobrilo iznos od 4950,11 kn od donacije roditelja. Kupljeno je 47 novih naslova, odnosno čak 83 nove knjige za učenike.

Novim su kurikulumom učenicima prvih i petih razreda ove školske godine promijenjeni popisi knjiga za cjelovito čitanje pa je većina kupljenih knjiga namijenjena upravo njima. Sad će moći birati između mnoštva prekrasnih slikovnica i zanimljivih romana popularnih pisaca poput Mire Gavrana, Sanje Polak, Mladena Kopjara, Davida Walliamsa, R. J. Palacio, Liz Pichon i mnogih drugih. Podatke o svim novim knjigama moguće je pronaći u mrežnom katalogu školske knjižnice.

U školskoj je knjižnici povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog) postavljena izložba kupljenih knjiga koje će biti izložene do kraja tjedna, a nakon toga će se moći posuđivati. Učenici su sa svojim učiteljicama došli vidjeti nove knjige i jako su im se razveselili. Neki su već rezervirali knjigu koju će posuditi.

Zahvaljujemo svim roditeljima na ovoj vrijednoj donaciji!

 

V. Z.