IUN-a Zagreb “Prozor u svijet”

Prošli četvrtak, 16.05.2019.g. su učenici trećih razreda bili u Zagrebu na izvanučioničkoj nastavi „Prozor u  svijet – Zagreb“. Pošto je išlo svih 7 razrednih odjela, morali smo se podijeliti u dvije grupe. Dok je prva grupa bila u posjetu Hrvatskoj radioteleviziji, druga je uživala u obilasku Gornjeg grada i svih njegovih znamenitosti.

Uslijedio je zajednički ručak u pivnici Medvedgrad u Ilici. Nakon slasnog i okrepljujućeg ručka  grupe su se zamijenile.

Učenici su sa zanimanjem slušali kako funkcionira HRT, obišli različite studije, gledali kako izgledaju scenografije a posebno su bili sretni kad su sreli poznate glumce koji su upravo snimali radijsku emisiju.

Na Gornjem gradu su obišli Katedralu, tržnicu Dolac, Krvavi most, Kamenita vrata, Trg sv. Marka, zgradu Hrvatskog sabora, Banske dvore, Crkvu sv. Marka, Grič, kulu Lotrščak, novootvoreni tunel Grič, Trg bana Josipa Jelačića… Bilo je vremena i za kupnju suvenira koji će ih podsjećati na ovaj dan.

Na kraju je bio predviđen zajednički posjet Tehničkom muzeju. Za učenike je to bio poseban doživljaj. Obišli su sve zbirke, spustili se u stari rudnik a na kraju  – Planetarij, koji ih je ostavio bez daha. Zviježđa, planeti, mjesec, simulacija vremena od zalaska do izlaska Sunca…Bilo je čarobno.

Ispunjeni, puni dojmova i sretni što nas je vrijeme poslužilo, krenuli smo prema Virovitici. Na odmorištu smo se još počastili sladoledom i  u predviđeno vrijeme sretno stigli kući.

Učenici i učitelj/ice trećih razreda