Hippo međunarodno natjecanje iz engleskog jezika – prvi krug

Ove je godine naša škola sudjelovala u 7. po redu međunarodnom Hippo natjecanju iz engleskog jezika. Prvi krug, koji je na razini države, održan je u subotu, 23. veljače u našoj školi. I ove godine su naši učenici viših i nižih razreda iskazali interes i hrabrost za testiranje svojih jezičnih vještina. Prijavilo se čak 70 učenika u 4 kategorije: Hippo Little u kojoj su učenici 3. razreda, Hippo 1 u kojoj je 4. i 5. razred, Hippo 2 u kojoj je 6. razred te Hippo 3 – kategorija koja uključuje učenike 7. i 8. razreda. Učenici su bili iz raznih razreda svih učitelja engleskog jezika naše škole (Grdić, Žarković, Balenović, Poljak, Koščak, Balatinec), što pokazuje kako prihvaćaju izazov i priliku za iskazivanje svog znanja na natjecanju.  Prvi krug natjecanja se sastojao od dva dijela – čitanje i slušanje s razumijevanjem, a težina testova bila je primjerena dobi učenika.

Posebnost ovogodišnjeg natjecanja, koja nas posebno veseli, jest da su prvi put u natjecanju sudjelovali i učenici trećih razreda te je ukupni odaziv zainteresiranih učenika bio najveći do sada!

Vjerujemo da ćemo i ove godine imati predstavnike naše škole i u sljedećem krugu natjecanja koje će se održati u Križevcima u ožujku, a bude li i nešto sreće, i u završnici u Italiji sredinom svibnja.

Sretno svim kandidatima!

Patricija Balatinec