Gošća u 1. B razredu – mama i liječnica


Danas smo na Satu razrednika imali gošću – liječnicu. Bila sam jako ponosna jer je ta gošća bila moja mama. Govorila nam je o svom zanimanju i o tome kako se trebamo ponašati kako bismo očuvali zdravlje. Važno je zdravo se hraniti i piti vodu – najzdravije piće, a ne gazirana pića i sokove pune šećera.

Ponovili smo da moramo održavati higijenu tijela i prati zube, ujutro – za ljepotu, a navečer za zdravlje. Naučili smo koliko su dobri kretanje i igra na svježem zraku i bavljenje nekim sportom. Tako naš mozak dobiva više kisika i lakše ćemo pamtiti ono što učimo. Isto tako za zdravlje je važno dovoljno sna noću. Doktorica nam je rekla da navečer moramo na vrijeme ići spavati i da nije dobro prije spavanja igrati igrice. Čuli smo da se cijepljenjem čuvamo od bolesti i da lijekove moramo piti onako kako nam je preporučio liječnik.

Zubara moramo redovito posjećivati, a ne samo onda kada nas zaboli zub. Važno je i pravilno sjedenje za računalom i u školi pa smo pokazali kako to izgleda. Čuli smo da je najbolje torbu nositi na leđima, a ne na jednom ramenu jer to opterećuje našu kralježnicu i može ju iskriviti jednako kao i nepravilno sjedenje. Bili smo sretni i zahvalni što smo danas na zanimljiv način puno toga naučili o zdravlju pa smo na kraju sata glasno zapljeskali.

                                       Marta Koprivanac i učiteljica Jasna Mikolić, 1. B