Globovcima priznanje i nagrada za iznimno uspješan projekt na državnom natjecanju u Omišu

Učenici osmog razreda Gabrijela Kastaneti, Lovro Švast i Tina Košić i njihove GLOBE voditeljice dr.sc.Jasna Razlog-Grlica i Ana Tonković, prof.inf.i mat. sudjelovali su od 7.5. 2018. do 9.5.2018. na Državnom natjecanju i smotri hrvatskih GLOBE škola u Omišu. Na svečanom otvaranju u hotelu Plaža domaćini su priredili srdačan doček ekipama iz 40 osnovnih i srednjih škola.


Dr.sc. Diana Garašić, državna koordinatorica GLOBE programa, naglasila je na otvorenju da i nakon 23 godine postojanja GLOBE program raste i razvija se upravo zahvaljujući trudu učenika i nastavnika. Hrvatska je priznata i cijenjena u svjetskoj GLOBE zajednici.
40 škola predstavilo je projekte u 4 sekcija. U sekciji Pokrov i fenologija  ekipe naše škole i Tehničke škole iz Daruvara prezentirali su zajednički projekt “Zastupljenost ambrozije i drugih invazivnih biljaka u Daruvaru i Virovitici’ i odgovarali na pitanja Povjerenstva. Projekt je prepoznat kao iznimno uspješan i nagrađen zbog znanstvenog doprinosa i suradnje. I prošle godine je naša škola osvojila priznanje i nagradu za iznimno uspješan projekt. Učenici su sudjelovali i na orjentacijskom natjecanju. Uspješno su svladali snalaženje u prostoru i rješavali zadatke.  U prekrasnom ugođaju mediteranskog grada ispod “omiške stine” bilo je prilike za posjet plaži, obilazak grada i okolice, druženje i učenje te stjecanje novih prijatelja. Svi sudionici natjecanja na plaži u Omišu snimili su fotografiju iz zraka formirajući natpis GLOBE. Ponosni smo što smo i ove godine bili dio najuspješnije GLOBE zajednice. Promovirali smo rad škole kojoj je ovo neprekidnih 13. godina sudjelovanja na državnim GLOBE natjecanjima.