Globovci na manifestaciji Dan i noć na PMF-u

U petak, 5.5.2023. aktivni globovci naše škole su u pratnji učiteljica matematike Ane Tonković i biologije Ana Marije Matić posjetili Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu gdje se održala znanstveno-popularna manifestacija Dan i noć na PMF-u, odnosno dani otvorenih vrata fakulteta.

 

Do Zagreba, učenici su putovali vlakom čime smo sudjelovali u programu Hrvatskih željeznica besplatnog putovanja za učenike.

 

Na kemijskom smo odsjeku posjetili laboratorije opće i anorganske kemije, fizikalne kemije i biokemije gdje smo vidjeli kako studenti rade razne pokuse te su neki naši učenici također sudjelovali u izvođenju pokusa. Igrali smo se zapaljivom pjenom, ispitivali kiselost koktela na pH šanku, proučavali smo bioluminiscenciju i fosforescenciju te smo se dodavali balonima od sapunice! Na geološkom odsjeku smo proučavali pijesak s Bahama te smo posjetili i paleontološku zbirku fosila. Zaigrali smo i mnogo matematičkih igara na matematičkom odsjeku. Ispred geologije smo uživali u predstavi s vatrom i eksplozijama ekipe studenata i profesora s kemijskog odsjeka – Entropičara!

 

Osim posjeta PMF-u sajmu učenici su prošetali centrom Zagreba te smo se počastili sladoledom u McDonalds-u.

 

Veselimo se posjetima i ostalim popularno-znanstvenim sajmovima!

A.M.M.