Globovci u Europskoj jesenskoj fenološkoj kampanji 2020. godine


Naši vrijedni Globovci i dalje nastavljaju kontinuirani rad. Uključili smo se prije četiri godine u Europsku fenološku kampanju koja je prerasla u svjetsku.  I ove su godine učenici pratili žućenje listova i slali podatke o tome te sudjelovali u raspravama o promjenama u prirodi.

Za svoj rad ovih dana primili su priznanje – certifikat za sudjelovanje u jesen 2020. godine koje možete vidjeti. U ovoj kampanju sudjelovali su učitelji i učenici 118 škola iz 14 zemalja. Certifikat možete pogledati u privitku ispod.

Na našim GLOBE postajama rastu stabla breza, hrasta i drugih stabala te  grmovi jorgovana i lijeske  gdje učenici uče o fenološkim promjenama tijekom cijele godine. Prva mjerenja zabilježena su 2006. godine.

Ove školske godine našem GLOBE timu pridružila se učiteljica prirode i biologije Ana Marija Matić, mag.edu.biol.i chem. čiji učenici su vrijedno radili ove jeseni zajedno s drugim učenicima. Hvala svima koji su sudjelovali! Nastavljamo naš rad i u proljeće kada promatramo razvoj listova. Ukoliko se želite uključiti javite se.

GLOBE voditeljica: dr.sc. Jasna Razlog-Grica