Globe – Državno natjecanje – Imamo nagrađen istraživački projekt – Tajne kišnih oblaka!

Vrijedni globovci naše škole sudjelovali su na državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola od 15. do 17.5.2023. Domaćin državnog natjecanja bila je II. osnovna škola Čakovec, a drugi dio natjecanja – orijentacijsko natjecanje odvilo se u termama Sv. Martin na Muri. Školu su predstavljale učenice 6.B razreda Ema Jakupec, Dea Klešić i Natalija Zadravac s istraživačkim radom „Tajne kišnih oblaka“ u kojemu su prikazale iz kojih je oblaka padala kiša tijekom cijele prošle godine! Nakon što su napravile odličan posao provođenja i pisanja rada, izradile su i prezentaciju kojom su prezentirale svoj rad ispitnom povjerenstvu. Znale su odgovoriti na pitanja koja im je postavljalo ispitno povjerenstvo te su ostavile odličan dojam! Njihov je istraživački rad pohvaljen i nagrađen prigodnim nagradama!

 

Idući dan održano je orijentacijsko natjecanje u kojemu su djevojke pokazale znanje iz prirode, geografije i matematike te su osvojile 12. mjesto! Iako nismo među TOP 3 u toj kategoriji, mlade su globovke i više nego zadovoljne jer su svojim znanjem iza sebe ostavile ekipe koje su godinama starije od njih i koje su dulje u globe programu. Mentorica učenicama je učiteljica prirode i biologije, Ana Marija Matić.

 

Za ovaj uspjeh zaslužni su i ostali učenici globovci naše škole koji zajedničkim i redovitim mjerenjima osiguravaju kontinuitet rada GLOBE programa u Brlićima. Ponosni smo na naše djevojke, ali i na sve mlade i vrijedne globovce naše škole.

 

Brlići su zakon!