Europski dan jezika


Europski dan jezika obilježava se 26.rujna od 2001.godine na inicijativu Vijeća Europe u suradnji s Europskom komisijom. Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većeg međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našeg kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi. Europski dan jezika obilježava se svake godine, a mi smo ga u našoj školi obilježili tijekom cijelog tjedna kroz niz aktivnosti provođenih u razrednim odjelima, na ulicama i na kraju priredbom na četiri jezika.
Učitelji stranih jezika osmislili su niz aktivnosti koje su proveli u pojedinim razrednim odjelima, izradili su plakate i uredili panoe naše škole, a kao šećer na kraju osmislili, organizirali i proveli višejezičnu priredbu. Bilo je tu plesa, pjesme uz pokret, recitacija i pozdrava na hrvatskom, engleskom, njemačkom i mađarskom jeziku. Mnogobrojni roditelji počastili su nas svojom prisutnošću i nagradili velikim pljeskom svaku izvedenu točku. Nakon priredbe učenici predmetne nastave počastili su nas slasticama napravljenim prema receptima iz različitih država Europe.

Učitelji stranih jezika Aleksandra Poljak, Danijela Žarković, Martina Požežanac Španjur, Mateja Vranek, Denis Koščak, Barbara Miloš, Andreja Oberling, Dominik Turković i Maja Grdić.