DVIJE RADIONICE U PROJEKTU

U rujnu 2018.godine održane su zadnje dvije radionice projekta B.I.R.D.S. U projekt je iz naše škole uključeno 88  učenika od petog do osmog razreda koji su tijekom prošle godine sudjelovali zajedno s učenicima iz Barcsa u 14 zanimljivih aktivnosti učeći o važnosti zaštite rijeke Drave i pticama bregunicama. O čemu smo izvještavali na našim web stranicama.
10.rujna 2018.godine učenici i učitelji uključeni u projekt B.I.R.D.S. proveli su zanimljiv dan na rijeci Dravi u Mađarskoj. Ukrcali su se na brod u blizini graničnog prijelaza kod Donjeg Miholjca  u mjestu Drávaszabolcs.  Promatrali su obale i staništa rijeke Drave od 71.rkm do 77.r.km. Vidjeli su otok kormorana i orla štekavca, čaplje i druge ptice. Nakon degustacije tradiocionalnih jela u prirodi, skupili su uzorke vode i biljke za herbarij za iduću radionicu te se vratili puni dojmova u Barcs i Viroviticu.
Iduća radionica održana je u ponedjeljak 17.9.2018.godine u našoj školi gdje su zajedničkim snagama učenici i učitelji iz obje škole pripremali fotografije i tekstove za izradu priručnika o projektu. Voditeljica radionice bila je Sanja Pavelko, prof..


U tijeku su pripreme za završne konferencije u Barcsu i Virovitici krajem rujna. Kroz ovaj projekt nabavili smo lift  za učenike s teškoćama i opremu za nastavu geografije, kemije, biologije i GLOBE program te omogućili učenicima da aktivnije i na drugačiji način uče u prirodi o prirodi. I roditelji i učenici pokazali su velik interes za ovakav način rada. Nadamo se da ćemo takvu praksu nastaviti. Hvala djelatnicama VTA agencije i gradonačelniku i Gradskom vijeću na potpori. Bez naših kolegica prevoditeljica Ildiko Seleši Dančo, prof.i Maje Grdić, dipl.uč. ne bismo mogli tako uspješno komunicirati tijekom rada i putovanja. Hvala i svim ostalim učiteljima i djelatnicims naše škole koji su spremno priskočili i sve profesionalno odradili.

priredila: dr.sc.Jasna Razlog-Grlica