Državno natjecanje – Futsal djevojčice

U Poreču je od 24. do 26. travnja 2023. godine održano državno prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola u futsalu.

U kategoriji djevojčica među najbolje 23 ekipe u državi sudjelovale su i učenice naše škole.

Nažalost, već na otvaranju prvenstva ždrijeb nas je spojio u skupinu s najtežim mogućim protivnikom, pobjednicima zagrebačke županije, ekipom „Deželić“ osnovne škole Đure Deželića iz Ivanić Grada. To je ekipa koja je prošle školske godine osvojila 2. mjesto na državnom natjecanju za djevojčice 5.-6. razreda, a na ovom prvenstvu je otišla i korak dalje te osvojila naslov državnih prvakinja.

Uz navedenu ekipu u našu D skupinu, kuglice su smjestile i ekipu ŠŠD „Bumbi“ Osnovne škole Vodnjan iz Istre.

U prvoj utakmici protiv kasnijih pobjednica turnira, naše su učenice odigrale hrabro i dale svoj maksimum protiv objektivno najbolje ekipe prvenstva. Budući našu ekipu čine većinom učenice 5.- 6. razreda, prvo poluvrijeme smo igrali dobro i uspijevali odolijevati jakim protivnicama do pred sami kraj poluvremena kada primamo zgoditak. U drugom poluvremenu zbog nedostataka trkačke moći protiv fizički, ali i tehnički dominantnijih suparnica, primamo još dva zgoditka i završavamo utakmicu s rezultatom 0:3.

S obzirom da su naše protivnice pobijedile i drugu ekipu u našoj skupini, izgubili smo svaku mogućnost prolaska dalje u ¼ finale.

Međutim, kako je uvijek bolje završiti turnir pobjedom nego porazom, u drugoj utakmici nakon prvotnog razočarenja naše su djevojčice ipak pokazale da znaju igrati futsal i da u rangu sa sebi podjednakim protivnicama mogu odigrati pametnu i kvalitetnu utakmicu. Dobro smo ušli u utakmicu i golovima dviju Mija (Bančić i Drajić) poveli 2:0. Do poluvremena su protivnice smanjile rezultat na 2:1, da bi u drugom poluvremenu i izjednačile na 2:2. Nakon našeg time outa ponovno smo se uozbiljili, smanjili greške u igri na minimum i do kraja postigli pobjednički zgoditak za 3:2. Pobjednički gol nakon akcije cijele ekipe postigla je Mia Drajić.

Tom smo pobjedom zauzeli 2. mjesto u svojoj skupini odnosno diobu ukupnog poretka od 9. do 16. mjesta, ali nažalost i završili natjecanje jer samo pobjednik skupine prolazi dalje u ¼ finale.  

Ostaje žal što smo u skupini naletjeli na najtežeg mogućeg protivnika, budući je dojam da smo u drugačijem poretku izvlačenja kuglica mogli dogurati puno dalje.

Sve u svemu čestitke našim učenicama kako u sportskom smislu, tako i u onom odgojnom.  Ponašanje, ne samo na terenu nego i zvan njega bilo je za svaku pohvalu.

Brlići mogu biti ponosni što imamo takve učenike.

Sudjelovali: Mia Bančić, Sara Cincibuk,  Elena Cvitić, Mia Drajić, Tea Đakić, Nera Jurković, Nela Pleša, Magdalena Šuper, Anja Luce Uzelac, Iva Vidović.

Voditelj. Mario Hrženjak