Dan škole – svečanost uspjeha Brlića

Krajem mjeseca svibnja već tradicionalno obilježavamo Dan škole. Kao i svake godine i ove smo godine velikom svečanošću proslavili mnogobrojne uspjehe učenika na natjecanjima u znanju i sportu te smotrama. I ove smo školske godine najuspješnija škola u znanju, smotrama te sportu u županiji. Prigodnim riječima na početku programa obratio se naš novi ravnatelj Ivica Tomljanović pozdravivši sve drage goste, roditelje, umirovljenike, učitelje i učenike zaželjevši im dobrodošlicu. U bogatom i raznolikom programu, koji su pripremili mnogobrojni učenici sa svojim mentorima, izmjenjivala se pjesma i ples koje je publika nagradila velikim pljeskom. Posebice svečan trenutak bio je proglašenje najuspješnijih učenika i sportaša za ovu školsku godinu.

 

Velika smo škola, ali samo je 6 učenika ušlo u izbor naj. Sve se to odlikaši u svih 8 godina te učenici koji su sudjelovali na različitim županijskim i državnim natjecanjima i smotrama. To su Ema Crnogaj, Mislav Korotaj, Dino Kurečić, Julija Prevedan, Marta Štampar te Maja Tomljanović. Učiteljice Katica Pavlović, Snježana Hađija i Zumbulka Foret otkrile su tko je srebrni i zlatni najučenik. Mislav Korotaj i Ema Crnogaj proglašeni su srebrnim, a Marta Štampar zlatnom, tj. najučenicom OŠ IBM.

U kategoriji sportašica nominirane se Marta Grbac, Marta Maslać, Ena Reider, Leonora Šogorić te Lucija Vargović, a u kategoriji sportaša Luka Černeli, Fran Moslavac, Stefan Oluić, Domagoj Tkalčec te Antonio Tumpić. Tko je naj otkrili su Maja Grdić, Dora Međimorec i Goran Kozlinger. Srebrne su sportašice Marta Maslać i Lucija Vargović, a zlatna je Leonora Šogorić. Srebrni su sportaši Luka Černeli i Fran Moslavac, a zlatni je Antonio Tumpić.

Dan škole je prigoda da se podijele i jubilarne nagrade učiteljima i ostalim djelatnicima škole. Jubilarci za ovu šk. godinu su Ildiko Seleši Dančo, Jelica Oluić, Ivica Tomljanović, Snježana Božo, Nataša Kirin, Ivana Mikina, Goran Kozlinger, Zrinka Martinović, Željka Flisar, Renata Sudar, Jasenka Jurić – Ćivro, Renata Kovač, Sanja Pavelko, Aleksandra Poljak, Jasna Fučkar, Vesna Mlinarić, Kornelija Šarić i Zumbulka Foret kojoj je ovo bio posljednji nastup sa svojim zborom jer već sljedeće školske godine odlazi u mirovinu. Nakon izvođenja himne škole – Brlići to smo mi, kad na kraju uzvikuju i plješću Brlići, Brlići, uzviknuli – Zumbulka, Zumbulka i poletjeli u zagrljaj. Suze radosnice nisu se mogle skriti.

Za ovaj smo Dan škole u holu škole pripremili izložbu plakata te prezentaciju kojom je kolažom fotografija prikazano sve ono što smo radili tijekom ove šk. godine. U pripremi svih aktivnosti sudjelovao je velik broj učitelja, stručnih suradnika, učenika i svih ostalih djelatnika škole na čelu s ravnateljem Ivicom Tomljanovićem.