Čitanjem do pobjede

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica, zainteresirani učenici naše škole sudjelovali su 18. listopada u dvjema radionicama u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, natječući se pri tom u brzini čitanja odabranih tekstova, a zatim i u predstavljanju svoje omiljene knjige.

2

Velik broj  učenika naše škole i  OŠ Vladimir Nazor  koji su sudjelovali u radionicama ukazuje na to da interes za čitanjem kod djece i mladih ipak postoji, kao i želja za natjecanjem i druženjem, za što je virovitička gradska knjižnica pravo mjesto.

1

Učenici su aktivno sudjelovali u obje radionice. U natjecanju iz čitanja u kojemu je bilo važno zadani tekst pročitati brzo i točno prva mjesta osvojili su: Patrik Keler (3.r), Paola Cenger (5.r, OŠ Vladimir Nazor), Tea Horvat (6.r), Erik Šuvak (8.r). Svoju omiljenu knjigu plakatima su uspješno  predstavili učenici petih razreda Petra Papa (5.a) i Dorian Nagy (OŠ V.Nazor), a usmenim izlaganjem i učenik trećeg razreda Niko Bobanac koji se tom prilikom zahvalio svojoj učiteljici Nadi Bušić. Ove zanimljive radionice vodila je Mirjana Kotromanović, knjižničarka Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica.

36

S.Pajnić