Brlići proslavili svoj uspjeh velikom svečanošću u dvorani škole

Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić ovom školskom godinom proslavlja značajan jubilej – 45 godina škole. Za tu je prigodu pripremljen raznovrstan sadržaj kojim se obilježio Dan škole. Započeo je nastupom virovitičkih mažoretkinja pod vodstvom učiteljice Nataše Kranjec.

O uspjehu škole na mnogim područjima stvaralaštva govorio je ravnatelj Ivica Tomljanović koji je ovaj put istaknuo koliko je ova godina bila turbulentna. Ostvaren je veliki projekt energetske obnove škole, ali i značajni uspjesi na svim natjecanjima i smotrama. Ponos su škole i svi učenici i njihovi mentori koji su mnogobrojne učenike vodili na različitim sportskim natjecanjima. I ove su se godine Brlići vratili s Krosa Sportskih novosti sa zlatom kao najbolji u državi.

U raznolikom i bogatom kulturno- umjetničkom programu, koji su vodili Ena Vukić i Niko Bobanac, sudjelovali su školski zbor, mali zbor, folklor, ritmičke skupine, pjevači, glumci koje su pripremile učiteljice razredne i predmetne nastave. Čestitku za maran rad primilo je 16 djelatnika škole. 5 godina: Kristina Černoga, Anja Brabec i  Bruno Fijala; 10 godina rada obilježavaju Mario Karakašić, Tomislav Polović, Biljana Mikec, Martina Požežanac Španjur, Nina Babić i Danijel Hercigonja. Za 15  godina: Ivona Boljevčan i Andrea Bobanac; 20 godina Dubravka Jurić i Vanja Mikina. 25 godina rada Ivan Barković i  Anita Oberling te 30 godina rada Jasna Razlog-Grlica.

U organizaciji proslave ove najveće svečanosti u školskoj godini sudjelovali su mnogobrojni djelatnici škole, učitelji i učenici koji su veliku podršku imali iz publike koja je svaki nastup nagradila velikim pljeskom.

Najveći pljesak i ovacije zaorile su se dvoranom kada su proglašeni najučenici škole, najsportašice i najsportaši.

U kategoriji nominiranih bili su: Lucija Keleković, Lara Krznarić, Dorian Leci, Ivan Gabrijel Stanić, Karla Tumpić i Ena Vukić. Najveći broj bodova imali su Dorina Leci kao 3. najučenik, Karla Tumpić, kao 2. najučenica te Ivan Gabrijel Stanić kao najučenik škole.

U kategoriji sportašica nominirane su: Lucija Keleković, Karla Tumpić, Antonela Tutić te Lucija Validžić. Treća najsportašica je Lucija Validžić, druga najposrtašica je Antonela Tutić, a najposrtašica škole je Karla Tumpić.

U kategoriji dječaka nominirani su : Theo Filipović, Matko Jug, Domagoj Pauković, Luka Sabo te Tin Tumpić.

Treći najsportaš je Domagoj Pauković, drugi najsportaš je Luka Sabo, a najspotaš škole je Tin Tumpić. Čestitamo svima na ovom velikom uspjehu!!

Voditelji i koordinatori priredbe bili su učitelji Matija Đurčević i Mario Karakašić.