Brlići gromoglasnim pljeskom, pjesmom i navijanjem dočekali Linu višebojca

Svi smo nestrpljivo očekivali današnji sportski događaj koji je svim učenicima osnovnih škola diljem Lijepe Naše poznat pod nazivom Lino višebojac. Pripremali smo navijačke rekvizite, izrađivali različite transparente, majice, kostime za ritmičke nastupe kako bismo pokazali da se veselimo i radujemo što ćemo i mi sudjelovati u tom sportskom događaju. Dolaskom Line dvorana je zaorila, a poznate goste pozdravila gromoglasnim pljeskom. Predstavili su se Sara Malčec, prvakinje Hrvatske u katama i Hrvoje Horvat, trener rukometaša našičkog NEXE- a i pomoćnik izbornika muške seniorske reprezentacije Line Červara, koja je nedavno osvojila srebro na Europskom prvenstvu. Nakon pozdravnog govora ravnatelja škole učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama pripremile ritmičke točke, glazbu koja je još više podigla atmosferu u dvorani, i oni su nagrađeni gromoglasim pljeskom, a i Lino koji ih je cijelo vrijeme pratio, skakao, plesao i uveseljavao sve u publici.

No, ipak je navijačka snaga bila najjača kada je započelo natjecanje 12 dječaka i djevojčica u različitim sportskim disciplinama – košarci, nogometu, rukometu i atletici.

Uz pojedinačna natjecanja učenici su odmjerili snage u atletskoj štafeti, potezanju užeta i skakanju u vrećama. Bilo je zanimljivo gledati kako se nadmeću učenici 5. i 8. r. protiv 6. i 7. r. Zbrajali su se rezultati i na kraju proglasili najbolji. Kod dječaka najviše je bodova skupio Luka Knežević, učenik 5.r., aktivan nogometaš i atletičar, a kod djevojčica Klara Crnoja, svestrana sportašica koja se bavi rukometom, atletikom i košarkom.

Dvojac je to koji će Brliće predstavljati na velikom finalu Lino višebojca krajem školske godine.

Za sve u dvorani bilo je napeto jer u mnoštvu transparenata trebalo je pronaći najbolji, najoriginalniji. Ocjenjivački sud proglasio je transparente učenika 4.a. Najbolje maske napravili su učenici 1.a. U kategoriji literarnih radova „ Svijet po mom” najboljim je ocijenjen rad Nine Rajnović koju je Lino nagradio punom vrećicom svojih proizvoda.

Proglašenjem pobjednika i glasnim pljeskom Brlići su pozdravili Linu koji je ipak bio glavna zvijezda. A i Brlići su se danas osjećali kao zvijezde nakon pohvalnih riječi organizatora koji je naglasio da je ovo bila jedna od najboljih manifestacija koje su organizirane u 14 godina koliko već traje Lino višebojac. Bravo za sve Brliće!!!

Renata Sudar,prof.