3. NA DRŽAVNOJ POLUZAVRŠNICI FUTSALA REGIJE ISTOK

U srijedu 11. svibnja u dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu održana je poluzavršnica državnog prvenstva ŠŠD-a OŠ u Futsalu za dječake 5. i 6. razreda. Na prvenstvu su sudjelovali pobjednici županijskih natjecanja 5 slavonskih županija. Igralo se u dvije skupine, nakon čega su pobjednici skupina razigravali za prvaka, a drugoplasirane ekipe za treće mjesto.

Od samog početka nije nam krenulo prema planu. Prvo smo morali putovanje prekidati dva puta zbog mučnine i povraćanja, nakon čega nas niti ždrijeb nije pomazio jer nam je dodijelio odigravanje zaredom prve dvije utakmice turnira, a početkom prve utakmice konstatirali smo da imamo nezaliječenu ozljedu, zbog koje smo izgubili jednog od ključnih igrača do kraja turnira. Nažalost, u konačnici sve navedeno odrazilo se i na rezultat.

Ždrijeb je htio da kao prvoplasirana ekipa skupine „A“ odigramo prvu utakmicu protiv predstavnika domaćina natjecanja, Osnovne škole „Matije Antuna Relkovića“ iz Davora. U utakmicu su naši dečki krenuli oprezno i u malom grču, ali su tijekom cijelog prvog poluvremena kontrolirali loptu i diktirali tempo igre. Tijekom drugog poluvremena obrana gostiju je popustila pod našim pritiskom, te na kraju dolazimo do pobjede 3:0.

Nažalost, ta prva utakmica i pola sata igre u žestokom tempu ostavili su traga na ekipi. Jednostavno, nismo imali dovoljno vremena za kvalitetan odmor. Uz to, naš Matias Šarić zbog mučnine i povraćanja u busu tijekom putovanja nije se osjećao najbolje, kao niti Noa Hudi koji nažalost zbog bolova radi prethodne ozlijede nije mogao nastaviti turnir. Ako napomenemo da su obojica igrača iz prve postave, onda je jasno koliki je to nedostatak za ekipu.

Tako okrnjeni i hendikepirani ušli smo u drugu utakmicu protiv Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Vinkovaca čiji su dječaci uz to što su bili odmorni i spremni za svoju prvu utakmicu na natjecanju, bili i fizički znatno jači od nas. Iako smo gubili 2:0, dečki su se borili maksimalno što nam se isplatilo, pa smo uspjeli vratiti se u igru krajem prvog poluvremena i smanjiti rezultat na 2:1. Međutim, zbog gore navedenih razloga više ipak nismo mogli pružiti. Utakmicu smo nažalost izgubili i u konačnici zauzeli 2. mjesto u skupini.

Po završetku igre u skupinama ušli smo u utakmicu za 3. mjesto. Prije te utakmice imali smo dovoljno vremena za odmor, pa smo tako iako razočarani ne ulaskom u finale, uspjeli skupiti glave i zaključili da je ipak bolje uzeti bilo kakav trofej, pa makar i za treće mjesto nego izgubiti utakmicu za odličje. Od početka se vidjelo da smo puno kvalitetnija ekipa od prvaka Osječko-baranjske županije, ŠŠD-a Sjever iz Osnovne škole Josipa Antona Ćolnića iz Đakova, tako da su naši dečki do kraja uvjerljivo slavili rezultatom 6:2. Na kraju moramo čestitati i pobjedniku turnira, ŠŠD-u Slavonac Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternice i zaželjeti im sreću na državnoj završnici koja slijedi krajem mjeseca.

Za našu ekipu ŠŠD-a IBM nastupili su: Lovro Vidović, Roko Gojmerac, Mateo Gojević, Josip Đurđević, Gabrijel Iličić, Marko Šuper, Matias Šarić, Filip Jezerčić, Pavao Koši i Noa Hudi. 

Voditelj i mentor: Mario Hrženjak