3. MJESTO ZA KRAJ

U utorak 10.svibnja održano je posljednje ovogodišnje županijsko prvenstvo Školskih sportskih društava Osnovnih škola u kojem se nogom igra loptu.

Kao šećer na kraju ostale su učenice 5.-6. razreda osnovne škole, čiji je došao red da odmjere snage u futsalu. Natjecanje je održano u dvorani osnovne škole August Cesarec u Špišić Bukovici.

Nakon što su naše učenice u gotovo istom sastavu osvojile naslov županijskih prvakinja u mini nogometu, ovoga puta nije bilo toliko umijeća i sportske sreće, ali je ipak još jedan trofej donesen u vitrine naše škole.

U prvu su utakmicu naše djevojčice ušle lepršavo i rastrčano, te s lakoćom pobijedile domaćina, ŠŠD Bilogoru rezultatom 4:1.  

Sljedeća utakmica donijela nam je dvoboj protiv županijskih prvakinja u futsalu za djevojčice 7.-8. razreda, ekipe IBM iz Orahovice. Ta je utakmica bila puno neizvjesnija, pa se na poluvrijeme otišlo bez golova. U drugom se poluvrijemenu nažalost dogodila velika greška naše obrane gdje smo same sebe pobijedile postigavši autogol u svoju mrežu.

Međutim, ni tim porazom nismo izgubili šanse za 1.mjesto, jer su se rezultati ostalih utakmica posložili tako da smo u zadnjoj utakmici koju smo igrali protiv ŠŠD-a Mladost iz Suhopolja, ekipe protiv koje smo prije nekoliko dana osvojili naslov županijskih prvakinja u mini nogometu, ovisili sami o sebi. Pobjeda nam je donosila prvo mjesto i naslov, ali isto tako pobjeda je i suparničkoj ekipi značila naslov prvakinja.

U utakmici u kojoj smo ušli odlučno, imali smo nekoliko prilika koje nažalost nismo iskoristili, ali u silnoj želji pred kraj utakmice da dođemo do pobjede, previše smo se otvorili i ekipa iz Suhopolja kaznila je to jednom kontrom te nam zabila gol kojim su osvojile naslov županijskih prvakinja u futsalu. Čestitamo prvakinjama.

Mi smo u konačnici osvojili 3. mjesto i sada se okrećemo Poluzavršnom natjecanju državnog prvenstva u Mini nogometu koje nas očekuje u ponedjeljak 16.svibnja na terenima nogometne akademije Krpan & Babić u Osijeku.

Futsal ekipu činile su: Ela Hajmaši, Mia Bančić, Anja Luce Uzelac, Sara Cincibuk, Gabrijela Mioljević, Antonela Kastaneti, Iva Vojvodić, Eva Lorena Šitum, Petra Grbac, Dea Klešić, Nera Jurković i Tea Đakić.

Voditelj ekipa: Mario Hrženjak