Drugi razred u posjetu Hrvatskoj pošti i Gradskoj knjižnici i čitaonici

Cilj nam je bio upoznati razlikovati različita zanimanja u neposrednom okruženju, upoznati važne građevine i ustanove u našem gradu, te približiti i potaknuti učenike da spoznaju vrijednost i važnost čitanja.

19.3.2019. učenici drugih razreda posjetili su ured Hrvatske pošte i Gradsku knjižnicu i čitaonicu.

Jedan od referenata u HP-i je objasnio kojim se sve poslovima i uslugama bavi Hrvatska pošta. Udarali smo žigove, naučili kako se pravilno šalju pisma, što je sve potrebno da bi pismo stiglo na točnu adresu, što je poštanska marka. Vidjeli smo razglednice, čestitke, a ljudi su dolazili plaćati račune. U pošti osim pisma, možemo slati pakete, razglednice, kupiti knjige, igračke i još puno toga.

Prošetali smo gradom i vidjeli zgradu Gimnazije Petra Preradovića, obnovljeni dvorac Pejačević i otišli u Gradsku knjižnicu. Pod stručnim vodstvom knjižničara djeca su upoznala koji je posao knjižničarke, sadržaj knjižnice i njeno funkcioniranje. Cilj ove posjete je poticanje važnosti i navike čitanja, te razvijanje ljubavi prema knjizi, a svakako približiti i potaknuti učenike da spoznaju vrijednost čitanja.

Učenici 2. razreda