Suradnja s europskim školama u fenološkoj kampanji

U proljeće ove školske godine uključili smo se u Europsku fenološku kampanju preko mobilne aplikacije GROWAP. Snimili smo fotografije naših breza oko škole i lijeske kraj bolnice tijekom njihovog perioda listanja. Učenici 4.c i 6. d razreda su pratili početak listanja i listanje breza. Učenice osmog razreda i GLOBE voditeljica Jasna Razlog-Grlica posjetili su učenike 4. c razreda koji su ove školske godine vrijedno radili u GLOBE programu i podijelili im simbolične nagrade za trud.

Prikupljene podatke smo upisali u GLOBE bazu podataka te o tome izvijestili škole iz Europe putem kratke prezentacije. Prepoznali su naš rad i dobili smo europske partnere u ovoj kampanji, škole u Nizozemskoj i Ukrajini. Odmah smo stupili u kontakt sa školom iz Nizozemske iako je školska godina završila. Naš rad u GLOBE programu kao i svake godine senastavlja i preko praznika. Učenice šestih i sedmih razreda prikupljaju podatke o temperaturi tla, naoblaci i vrsti oblaka te o stanju Ođenice.

Zainteresirani učenici iz 6.a, 6.d, 7.c i 8.d razreda i GLOBE voditeljice Danijela Žarković i Jasna Razlog-Grlica 19.6.2017. sudjelovali su video konferenciji preko skypa sa školom u Hilversumu iz Nizozemske. Razgovarali smo o našem radu  u ovoj europskoj kampanji i predstavili se jedni drugima. Bilo je to zanimljivo iskustvo.

priredila : dr.sc. Jasna Razlog-Grlica