ŠKOLA U PRIRODI – SVETI FILIP I JAKOV

Uslijedio je najbolji dio školske godine, škola u prirodi. Od  11.-15. 9. 2017. učenici 4.a, b, c razreda te PŠ Milanovac, Taborište i Čemernica i njihove učiteljice Irena, Ivona, Ivanka, Nataša, Maja, Ana i Jasenka bili su na petodnevnoj ekskurziji u Sv. Filipu i Jakovu te se uz  svakodnevno učenje i izvrsno zabavili.

Naše je putovanje započelo u  ponedjeljak, 11. 9. 2017. u 7 sati. Putovali smo autobusom kroz različite krajeve Lijepe naše. Vrijeme je bilo oblačno i kišno. Stigavši do Sukošana zapeli smo u velikoj poplavi. Imali smo sreće te smo uspješno prešli vodene bujice i smjestili se u lijepom turističkom naselju Margarita Maris+++ u Sv. Filipu i Jakovu.

Svaki dan započinjao je buđenjem oko 7 sati, jutarnjom tjelovježbom te ukusnim doručkom. Posjetili smo NP Krka gdje smo doživjeli ljepote sedrenih slapova. Prošetali smo Šibenikom, gradom hrvatskog kralja Petra Krešimira IV., koji je nastao na ušću rijeke Krke u Jadransko more. Razgledali smo katedralu Sv. Jakova te ostale važne kulturno-povijesne znamenitosti grada i počastili se najboljim sladoledom. Prošetali smo se biogradskom rivom, plovili trajektom do otoka Pašmana. Uživali smo kupajući se i igrajući se raznih igara u vodi.

Oni koji do tada nisu znali plivati, naučili su.

Upoznali smo sve ljepote grada Zadra, Sv. Donat, rimski forum, prošetali Kalelargom, slušali zvukove Morskih orgulja, doživjeli Pozdrav Suncu…

Svake večeri smo imali animacijski program s našim vodičima i animatorima: kviz znanja,

sportske aktivnosti, disco večer na plaži…

  1. 9. došao je i kraj naše morske avanture. Bogatiji znanjem o Primorskom zavičaju s mnogobrojnim diplomama za znanje, sportske aktivnosti, ponašanje uputili smo se do Karlovca.

Posjetili smo slatkovodni akvarij – Aquatika koji pruža jedinstven doživljaj slatkovodnog podvodnog svijeta.

Kada smo stigli u našu Viroviticu bili smo i sretni i tužni. Bilo nam je lijepo pet dana u društvu naših prijatelja i učiteljica. Pet najboljih dana! Zagrlili smo svoje roditelje i sretni otišli kući.

Učenici i učiteljice 4.razreda