Brlići, od srca vam hvala….

I ove školske godine odlučili smo promicati humane vrednote i našu djecu odgajati da pomažu ljudima oko sebe. Odradili smo prvu akciju prikupljanja namirnica za socijalnu samoposlugu u ovoj školskoj godini.  Hvala vam dragi roditelji što s djecom razgovarate o sve većem problemu kojemu smo svjedoci – siromaštvu. Svaka izdvojena konzerva, mlijeko, brašno uče našu djecu dijeliti s drugima. Svaki trenutak koji su naša djeca izdvojila kako bi namirnice u našem prostoru „socijalne samoposluge“ prikupili, zabilježili, spakirali uče da darovati možemo i svoje vrijeme.

Kako bi djecu nastavili odgajati u duhu dijeljenja s drugima i darivanja uključili smo se u projekt Crvenog križa „Daruj vrijeme za dobra djela“.  Učenici koji ove školske godine žele naučiti nešto više o volontiranju i  iskoristiti kvalitetno svoje slobodno vrijeme moći će pod vodstvom školske psihologinje biti pomoć u učenju mlađima od sebe ili se družiti sa starijima u dnevnom boravku Crvenog križa. Ove aktivnosti obogaćuju i samog volontera i osobu kojoj je usluga pružena. Roditelji, budite i u ovim aktivnostima poticaj svojoj djeci da slobodno vrijeme koje imaju ne provedu pred ekranom ili na ulici nego da već sada stječu vještine koje će im koristiti kroz cijeli život. Učimo ih zajedno da budu aktivni u osmišljavanju svoga slobodnoga vremena.

Sljedeće prikupljanje namirnica je 13.listopada 2017.g. Neka ovaj period od mjesec dana bude prilika za razgovor s djecom o štednji, skupljanju dijela sitniša u kasicu umjesto trošenja na kiosku ili automatu. Neka djeca sama od ušteđenih novčića kupe predviđenu namirnicu a roditelji neka budu podrška i pohvale to dječje zalaganje za pomoć ljudima oko sebe.